Uzené maso na grilu se špenátem

Tento recept nabízí kombinaci lahodného uzeného masa s osvěžujícím a zdravým špenátem, což je perfektní kombinace pro oblíbené letní grilování.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Připravíme si gril a předehřejeme ho na střední až vysokou teplotu.
  2. Ve středně velké pánvi zahřejeme olivový olej na středním plameni. Přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme, dokud nezačne vonět.
  3. Přidáme nasekaný špenát do pánve a promícháme s česnekem. Vaříme špenát, dokud nezmenší svůj objem a změkne. Ochutnáme a případně osolíme a opepříme dle chuti. Ponecháme špenát stranou.
  4. V malé míse smícháme mletý kmín a mletou sladkou papriku. Poté posolíme a opepříme plátky uzeného masa ze všech stran.
  5. Položíme uzené masové plátky na gril a grilujeme je po dobu 3-4 minut na každé straně nebo dokud nejsou krásně zezlátnuté a prohřáté.
  6. Hotové uzené maso vyjmeme z grilu a necháme ho na chvíli odpočinout.
  7. Podáváme se špenátem a libovolnou přílohou. Nejlépe však chutná s pečenými brambory. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 316.55 kcal | Protein: 34.96 g | Sacharidy: 3.49 g | z toho cukr: 0.23 g | Tuk: 20.58 g | z toho nas. MK: 3.42 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3933-uzene-maso-na-grilu-se-spenatem