Tento recept nabízí kombinaci lahodného uzeného masa s osvěžujícím a zdravým špenátem, což je perfektní kombinace pro oblíbené letní grilování.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Připravíme si gril a předehřejeme ho na střední až vysokou teplotu.
Ve středně velké pánvi zahřejeme olivový olej na středním plameni. Přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme, dokud nezačne vonět.
Přidáme nasekaný špenát do pánve a promícháme s česnekem. Vaříme špenát, dokud nezmenší svůj objem a změkne. Ochutnáme a případně osolíme a opepříme dle chuti. Ponecháme špenát stranou.
V malé míse smícháme mletý kmín a mletou sladkou papriku. Poté posolíme a opepříme plátky uzeného masa ze všech stran.
Položíme uzené masové plátky na gril a grilujeme je po dobu 3-4 minut na každé straně nebo dokud nejsou krásně zezlátnuté a prohřáté.
Hotové uzené maso vyjmeme z grilu a necháme ho na chvíli odpočinout.
Podáváme se špenátem a libovolnou přílohou. Nejlépe však chutná s pečenými brambory. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 316.55 kcal |
Protein: 34.96 g |
Sacharidy: 3.49 g |
z toho cukr: 0.23 g |
Tuk: 20.58 g |
z toho nas. MK: 3.42 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3933-uzene-maso-na-grilu-se-spenatem