Chili con carne

Tento pikantní a sytý pokrm je skvělou volbou pro rodinné večeře, oslavy nebo prostě jen tak, když máte chuť na něco chutného a kořeněného.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Na rozpáleném oleji si orestujeme cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme nakrájené papriky a česnek a smažíme asi 2-3 minuty, dokud zelenina nezměkne.
  2. Přidáme mleté hovězí maso a smažíme ho, dokud není kompletně uvařené a nerozpadá se na kousky. Během smažení můžeme přidat trochu soli a pepře.
  3. Přidáme rajčata nakrájená na kostičky, fazole, kukuřici, kmín, mletou papriku, chilli prášek, sušené oregano a koriandr. Dobře promícháme.
  4. Přilijeme hovězí vývar nebo vodu a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a vaříme na mírném ohni pod pokličkou po dobu asi 30-40 minut, občas promícháme.
  5. Pokud je potřeba, přidáme další vývar nebo vodu.(pokud je chuť příliš pikantní).
  6. Hotové Chili con Carne podáváme s rýží, nachos, bagetou nebo s kousky chleba. Můžeme také přidat na vrch kousky avokáda, zakysanou smetanu nebo strouhaný sýr pro vylepšení chuti. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 382.28 kcal | Protein: 35.55 g | Sacharidy: 21.08 g | z toho cukr: 9.69 g | Tuk: 14.75 g | z toho nas. MK: 3.99 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3931-chili-con-carne