Tento pikantní a sytý pokrm je skvělou volbou pro rodinné večeře, oslavy nebo prostě jen tak, když máte chuť na něco chutného a kořeněného.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Na rozpáleném oleji si orestujeme cibuli, dokud nezesklovatí. Přidáme nakrájené papriky a česnek a smažíme asi 2-3 minuty, dokud zelenina nezměkne.
Přidáme mleté hovězí maso a smažíme ho, dokud není kompletně uvařené a nerozpadá se na kousky. Během smažení můžeme přidat trochu soli a pepře.
Přidáme rajčata nakrájená na kostičky, fazole, kukuřici, kmín, mletou papriku, chilli prášek, sušené oregano a koriandr. Dobře promícháme.
Přilijeme hovězí vývar nebo vodu a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a vaříme na mírném ohni pod pokličkou po dobu asi 30-40 minut, občas promícháme.
Pokud je potřeba, přidáme další vývar nebo vodu.(pokud je chuť příliš pikantní).
Hotové Chili con Carne podáváme s rýží, nachos, bagetou nebo s kousky chleba. Můžeme také přidat na vrch kousky avokáda, zakysanou smetanu nebo strouhaný sýr pro vylepšení chuti. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 382.28 kcal |
Protein: 35.55 g |
Sacharidy: 21.08 g |
z toho cukr: 9.69 g |
Tuk: 14.75 g |
z toho nas. MK: 3.99 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3931-chili-con-carne