Pečené mrkvové hranolky

Pečená mrkev je skvělá samotná jako zdravá svačina nebo příloha k masu, rybám nebo jiným pokrmům. Můžete si s receptem pohrát a přidat další oblíbené koření nebo bylinky podle vaší chuti. Dobrou chuť!

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Předehřejeme si troubu na 200 °C. Plech si vyložíme pečicím papírem.
  2. Omyjeme a oloupeme mrkve. Následně je nakrájíme na hranolky.
  3. V míse smícháme nakrájenou mrkev s olivovým olejem, nasekaným česnekem, solí, pepřem a sušenými bylinkami. Dobře promícháme, aby se všechny kousky mrkve obalily olejem a kořením.
  4. Rozprostřeme připravenou mrkev na plech v jedné vrstvě, aby se mohla rovnoměrně upéct.
  5. Pečeme v předehřáté troubě po dobu přibližně 20-25 minut, nebo dokud nebude měkká a zlatavá. Doba pečení se může lišit podle velikosti kousků a typu trouby.
  6. Při pečení občas mrkev promícháme, aby se upekla rovnoměrně ze všech stran.
  7. Jakmile je mrkev hotová, vyjmeme ji z trouby a podáváme ihned. Dobrou chuť! :-)
  8. TIP: Pečená mrkev může být zdravější variantou hranolků s tatarskou omáčkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 113.16 kcal | Protein: 1.26 g | Sacharidy: 8.94 g | z toho cukr: 5.94 g | Tuk: 7.06 g | z toho nas. MK: 0.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3929-pecene-mrkvove-hranolky