Pečené krůtí špízy s batátovým pyré

Vyzkoušejte tento jedinečný recept na krůtí špízy s trikolorou paprik, podávané s lahodným batátovým pyré. Jednoduché a zároveň chutné jídlo, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky.

Ingredience (4 x porce)

Na pyré

Postup přípravy

  1. Troubu si předeřejeme na 180 °C.
  2. Kostky masa si nasolíme, napepříme a smícháme s olejem tak, aby byla každá kostka ochucená. To stejné uděláme i s kousky paprik.
  3. Na špejli nebo špízovou jehlici napichujeme maso a papriky tak, aby se střídaly.
  4. Připravené špízy vložíme do plechu vyloženého pečicím papírem a dáme do trouby.
  5. Mezitím si připravíme pyré: Vaříme nakrájené kousky batátů ve velkém hrnci osolené vody, dokud nejsou měkké (cca 15-20 minut). Poté scedíme vodu a přesuneme vařené batáty do mísy. Přidáme máslo, smetanu, sůl a pepř. Rozmačkáme batáty vidličkou nebo je rozmixujte pomocí mixéru, dokud nezískáme hladkou konzistenci pyré. Podle chuti můžeme upravit množství másla a smetany.
  6. Jakmile máme upečené špízy (kontrolujeme podle síly trouby), podáváme ihned s hotovým batátovým pyré. Doboru chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 351.35 kcal | Protein: 32.61 g | Sacharidy: 22.56 g | z toho cukr: 6.66 g | Tuk: 12.41 g | z toho nas. MK: 6.95 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3924-pecene-kruti-spizy-s-batatovym-pyre