Hovězí kostky na česneku se špenátem

Tento lahodný recept vám přinese dokonalou kombinaci hovězího masa, vůně česneku a svěžího špenátu. Hovězí kostky jsou nádherně kořeněné a vaří se do měkka v chutné omáčce, která je bohatá na aroma.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Hovězí kostky osolíme a opepříme podle chuti. Do hovězího masa můžeme přidat i další koření, které máme rádi, jako například česnekový prášek nebo cibulový prášek. Necháme maso chvíli odpočinout, aby se koření dobře vstřebalo.
  2. V hluboké pánvi nebo hrnci zahřejeme olivový olej a máslo na středním ohni. Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme ji dozlatova.
  3. Přidáme nasekaný česnek a smažíme ho krátce, jen dokud začne vonět. Dáváme si pozor, aby se česnek nespálil, což by mohlo zkazit chuť jídla.
  4. Přidáme nakrájené hovězí kostky do pánve a smažíme je z každé strany, dokud nezezlátnou.
  5. Přidáme mletou sladkou papriku, sušené oregano, tymián a mletý kmín. Dobře promícháme, aby se koření dostalo na všechny kostky.
  6. Přidáme hovězí vývar nebo vodu do pánve. Snížíme teplotu na střední a vaříme s pokličkou na pánvi po dobu asi 1,5-2 hodiny, nebo dokud se maso nezměkčí a nezůstane šťavnaté.
  7. Když je maso měkké a šťavnaté, přidáme nasekaný špenát do pánve. Vaříme ještě několik minut, dokud se špenát srazí.
  8. Pokud si přejeme krémovější omáčku, můžeme nyní přidat smetanu na vaření. Vaříme dalších pár minut, aby se omáčka zahustila a získala krémovou konzistenci.
  9. Ochutnáme omáčku a případně ji dosolíme a dopepříme podle své chuti.
  10. Hotové hovězí kostky s česnekem a špenátem můžeme podávat s bramborovým nebo houskovým knedlíkem či s těstovinami. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 336.36 kcal | Protein: 29.49 g | Sacharidy: 5.57 g | z toho cukr: 2.96 g | Tuk: 21.38 g | z toho nas. MK: 11.07 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3922-hovezi-kostky-na-cesneku-se-spenatem