Tento recept je jednoduchý a rychlý, a přesto chutný a sytý. Tagliatelle s houbovou omáčkou jsou skvělou volbou pro všechny milovníky hub a těstovin.
Ingredience (4 x porce)
Na ozdobu
Postup přípravy
Očistíme a nakrájíme si houby na tenké plátky.
Ve velké pánvi zahřejeme olej nebo máslo na středním plameni. Přidáme nasekanou cibuli a smažíme ji dozlatova.
Přidáme nasekaný česnek a smažíme ho ještě asi 1 minutu, dokud nezačne uvolňovat vůni.
Přidáme nakrájené houby a vaříme je, dokud nezměknou a nezískají zlatavou barvu. To by mohlo trvat 5-7 minut.
Přidáme smetanu na vaření a vývar. Ochutnáme a případně osolíme a opepříme podle chuti. Necháme omáčku vařit na mírném plameni dalších 5-7 minut, dokud se zahustí.
Uvaříme si těstoviny podle návodu na obalu, aby byly al dente.
Omáčku si přelijeme do kastrůlku či mísy a rozmixujeme ponorným mixérem.
Uvařené tagliatelle dáme na talíř, zalijeme hotovu omáčkou, zasypeme nastrouhaným sýrem a dozdobíme zkaramelizovanými vlašskými ořechy a libovolnými čerstvými bylinkami. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 589.57 kcal |
Protein: 18.30 g |
Sacharidy: 76.73 g |
z toho cukr: 6.90 g |
Tuk: 22.76 g |
z toho nas. MK: 6.68 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3918-tagliatelle-s-houbovou-omackou