Caesar salát

Caesar salát je jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších salátů na světě. Tato ikonická kombinace čerstvých surovin, bohatého dresinku a křupavých krutonů se stala klasikou ve světě gastronomie. Caesar salát je oblíbený pro svou svěžest, výživnost a vyváženou chuťovou paletu.

Ingredience (4 x porce)

Na krutony

Na dresink

Na salát

Postup přípravy

  1. Krutony: Česnek podélně rozpůlíme a nastrouháme na jemném struhadle. Bagetku nakrájíme na asi 1,5 cm široké plátky a každý plátek rozkrojíme na 4 díly. Na pánvi na středním ohni rozehřejeme máslo a krátce na něm za stálého míchání orestujeme česnek a lehounce osolíme. Přidáme nakrájenou bagetku a necháme ji za častého míchání zezlátnout.
  2. Dresink: Česnek podélně rozpůlíme a nastrouháme na jemném struhadle nebo utřeme se špetkou soli na pastu. Ančovičky nakrájíme najemno a smícháme je s česnekem, ostatními surovinami na dresink a 3 lžícemi vody.
  3. Salát: Z listů salátu vykrojíme tuhé středy a listy natrháme do mísy na velikost sousta. Přidáme předem opečenou slaninu a ogrilované kuřecí prso, které jsme ochutili pouze solí a pepřem.
  4. Nakonec přidáme krutony, přiměřené množství dresinku a vše důkladně promícháme. Hotový salát posypeme hoblinkami Parmazánu nebo sýru Grana Padano. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 695.76 kcal | Protein: 33.26 g | Sacharidy: 9.63 g | z toho cukr: 3.18 g | Tuk: 56.36 g | z toho nas. MK: 16.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3917-caesar-salat