Kuřecí plátek s rozmarýnovými brambory

Tento recept je velmi jednoduchý a nabízí lehké, přesto syté a vyvážené jídlo, vhodné na letní období.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Předehřejeme si troubu na 200°C.
  2. Brambory neloupeme, nakrájíme na plátky a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. V misce smícháme olivový olej, nasekaný česnek, rozmarýn, sůl a pepř.
  4. Brambory přelijeme směsí oleje, česneku a rozmarýnu a promíchejte, aby byly dobře obalené.
  5. Vložíme plech s brambory do předehřáté trouby a pečeme je přibližně 20 minut nebo dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  6. Mezitím osolíme a opepříme plátky kuřecího masa z obou stran.
  7. Na pánvi zahřejeme olej a opékáme kuřecí plátky po obou stranách, dokud nejsou zlatavé a zcela propečené. To by mělo trvat přibližně 5-7 minut.
  8. Jakmile jsou brambory hotové, vyjmeme je z trouby a podáváme spolu s opékanými kuřecími plátky.
  9. Můžeme také přidat čerstvé bylinky nebo citronovou šťávu jako ozdobu. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 427.17 kcal | Protein: 37.21 g | Sacharidy: 24.41 g | z toho cukr: 1.26 g | Tuk: 17.93 g | z toho nas. MK: 2.92 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3914-kureci-platek-s-rozmarynovymi-brambory