Kuřecí plátek s rozmarýnovými brambory
Tento recept je velmi jednoduchý a nabízí lehké, přesto syté a vyvážené jídlo, vhodné na letní období.
Ingredience (2 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Předehřejeme si troubu na 200°C.
- Brambory neloupeme, nakrájíme na plátky a vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
- V misce smícháme olivový olej, nasekaný česnek, rozmarýn, sůl a pepř.
- Brambory přelijeme směsí oleje, česneku a rozmarýnu a promíchejte, aby byly dobře obalené.
- Vložíme plech s brambory do předehřáté trouby a pečeme je přibližně 20 minut nebo dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- Mezitím osolíme a opepříme plátky kuřecího masa z obou stran.
- Na pánvi zahřejeme olej a opékáme kuřecí plátky po obou stranách, dokud nejsou zlatavé a zcela propečené. To by mělo trvat přibližně 5-7 minut.
- Jakmile jsou brambory hotové, vyjmeme je z trouby a podáváme spolu s opékanými kuřecími plátky.
- Můžeme také přidat čerstvé bylinky nebo citronovou šťávu jako ozdobu. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 427.17 kcal |
Protein: 37.21 g |
Sacharidy: 24.41 g |
z toho cukr: 1.26 g |
Tuk: 17.93 g |
z toho nas. MK: 2.92 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3914-kureci-platek-s-rozmarynovymi-brambory