Tartaletka s bílou čokoládou

Tartaletky s bílou čokoládou jsou sladkou pochoutkou, která okouzlí nejen milovníky čokolády, ale všechny, kdo si rádi dopřávají výjimečné dezerty. Těsto se připravuje s láskou a pečlivostí, aby vytvořilo křehkou a chutnou základnu pro bohatý krém z bílé čokolády. Tato dokonalá kombinace sladkosti a jemnosti jistě rozveselí vaše chuťové pohárky.

Ingredience (6 x porce)

Na těsto

Na náplň

Postup přípravy

  1. V misce si smícháme mouku, cukr a špetku soli. Přidáme nakrájené studené máslo a rukama zpracujeme do drobivé konzistence.
  2. Vejce rozšleháme ve vodě a přidáme ho postupně do středu směsi. Začneme těsto míchat vidličkou nebo prsty, dokud se nezačnou všechny suroviny spojovat.
  3. Pokud je těsto příliš suché a nepřichází dohromady, přidáme studenou vodu po lžičkách, dokud nedosáhneme správné konzistence. Těsto by mělo být pevné a měkké, ale nelepivé.
  4. Přeneseme těsto na pomoučený povrch a vypracujeme ho rukou do hladkého a kompaktního tvaru. Těsto zabaláme do potravinářské fólie a dáme do lednice na minimálně 30 minut (ideálně však hodinu), aby se zpevnilo a snáze se s ním pracovalo.
  5. Po uplynutí času z lednice vyjmeme těsto a rozdělíme ho na menší kousky. Každý kousek vyválíme na pomoučeném povrchu na tloušťku asi 3-4 mm.
  6. Pomocí vykrajovátka nebo skleničky vykrajujeme kruhy těsta o velikosti našich tartaletkových forem.
  7. Těsto opatrně přeneseme do forem na tartaletky a jemně jej přitlačte ke dnům a stranám forem.
  8. Přebytečné části těsta odstraníme a tartaletky vložíme na plech vyložený pečicím papírem.
  9. Necháme těsto v tartaletkách odpočinout v lednici dalších 15-20 minut.
  10. Předehřejeme troubu na 180°C. Poté pečeme tartaletky asi 12-15 minut, nebo dokud nejsou zlatavé a křehké.
  11. Vyjmeme tartaletky z trouby a necháme je úplně vychladnout. Mezitím si připravíme náplň.
  12. Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozehřejeme smetanu, ale nedovolíme, aby začala vařit. Přidáme nasekanou bílou čokoládu a necháme ji v teplé smetaně asi 1-2 minuty, než se začne rozpouštět.
  13. Potom důkladně promícháme směs smetany a čokolády, dokud nedostaneme hladký a lesklý krém. Přidáme vanilkový vanilkový cukr a znovu promícháme.
  14. Nechte krém vychladnout při pokojové teplotě. Potom necháme ještě nějakou dobu odpočinout v lednici.
  15. Když jsou tartaletky a krém zcela vychlazené, naplníme tartaletky krémem. Dozdobíme je čerstvými jahodami a plátky mandlí. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 465.75 kcal | Protein: 6.15 g | Sacharidy: 34.85 g | z toho cukr: 21.52 g | Tuk: 33.56 g | z toho nas. MK: 19.57 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3913-tartaletka-s-bilou-cokoladou