Vepřové na houbách s rýží je skvělou volbou pro milovníky výživných a chutných jídel. Kombinace křehkého vepřového masa, aromatických hub a krémové omáčky vás zaručeně nadchne. Připravte si tento lahodný oběd nebo večeři, které vám zahřejí srdce i žaludek.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Nejprve si připravíme všechny suroviny. Naporcujeme vepřové maso, nasekáme cibuli, česnek a omyjeme a nakrájíme houby.
Rozpálíme olej ve velké pánvi nebo hrnci a osmažíme vepřové maso na středním ohni, dokud nezezlátne. Vyjmeme maso z pánve a dáme ho stranou.
Do pánve přidáme cibuli a česnek a smažíme je dozlatova, asi 5 minut. Potom přidáme nakrájené houby a smažíme je spolu s cibulí a česnekem dalších 5 minut, dokud nezezlátnou.
Přidáme hladkou mouku do pánve a promícháme, aby se všechny suroviny spojily.
Pomalu přiléváme vývar do pánve a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne.
Vrátíme vepřové maso zpět do pánve a promícháme ho s omáčkou. Přidáme smetanu a promícháme, dokud se všechny suroviny nespojí. Vaříme ještě asi 5 minut, dokud omáčka nezhoustne.
Ochutnáme omáčku a případně přidáme sůl a pepř podle chuti.
Vaříme rýži podle návodu na obalu.
Když je rýže hotová, podáváme ji spolu s vepřovým masem a houbami. Můžeme přidat také čerstvou petrželku nebo jiné bylinky jako ozdobu.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 659.92 kcal |
Protein: 34.41 g |
Sacharidy: 71.84 g |
z toho cukr: 3.76 g |
Tuk: 24.65 g |
z toho nas. MK: 10.33 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3910-veprove-na-houbach-s-ryzi