Česká verze oblíbeného italského dezertu, který milují snad všichni.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Dortovou formu si vyložíme pečicím papírem. Poté si uvaříme silnou kávu a přidáme do hrnku 2-3 lžičky rumu. Na dno formy vyskládáme piškoty, které předtím namočíme do kávy s rumem.
Poté si vyšleháme 2 šlehačky, přidáme dvě pomazánková másla a dvě skleničky moučkového cukru.
Tuto hmotu potom natřeme na piškoty, poté dáme znovu vrstvu piškotů a stále střídáme až horní vrstvu bude tvořit krém.
Na závěr posypeme vrchní vrstvu krému hořkým kakaem a dáme do lednice ztuhnout.
Ideální je podávat tiramisu na druhý den. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 544.46 kcal |
Protein: 7.11 g |
Sacharidy: 58.21 g |
z toho cukr: 43.08 g |
Tuk: 32.05 g |
z toho nas. MK: 20.34 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3908-tiramisu-z-pomazankoveho-masla