Domácí pizza

S pomocí jednoduchých surovin a pár jednoduchých postupů si můžete vychutnat vlastní čerstvou a chutnou pizzu připravenou přímo ve vaší kuchyni. Těsto na pizzu je základem, a proto se v tomto receptu zaměříme na přípravu dokonalého těsta, které je křupavé zvenku a hebké uvnitř. Po přípravě těsta budete mít možnost přidat svou oblíbenou omáčku, náplň a přísady podle vašeho gusta.

Ingredience (2 x porce)

Tip na oblohu

Postup přípravy

  1. Ve velké míse si smícháme mouku, sůl a cukr.
  2. V menší misce rozpustíme droždí v teplé vodě a necháme ho chvíli působit, dokud se nevytvoří pěna na povrchu.
  3. Přidáme rozpuštěné droždí a olivový olej do mísy s moukou.
  4. Pomalu začneme míchat směs, dokud se postupně nespojí v jednotnou hmotu.
  5. Přeneseme těsto na pomoučenou pracovní plochu a hněteme ho asi 5-10 minut, dokud není pružné a elastické.
  6. Vrátíme těsto zpět do mísy, zakryjeme utěrkou nebo potravinovou fólií a necháme ho kynout na teplém místě po dobu přibližně 1-2 hodin, dokud zdvojnásobí svůj objem.
  7. Po vykynutí těsto opět přeneseme na pomoučenou pracovní plochu a rozdělíme ho na dvě stejně velké části.
  8. Každou část těsta vyválíme na tenký plát podle předpokládané velikosti pizzy, kterou si přejeme připravit.
  9. Nyní přichází ta zábavnější část, kde můžete popustit uzdu své fantazii a chutím. Můj tip na oblohu: Těsto potřeme protlakem tak, aby zůstaly okraje cca 1,5-2 cm suché. Posypeme lehce solí. Poklademe šunkou, následně mozzarellou, olivami a zasypeme oreganem.
  10. Pečeme cca na 150°C asi 30 minut (záleží na vaší troubě). Po upečení poklademe lístky čerstvé bazalky. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,479.96 kcal | Protein: 73.74 g | Sacharidy: 190.72 g | z toho cukr: 3.51 g | Tuk: 41.02 g | z toho nas. MK: 16.66 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3904-domaci-pizza