Houbový tatarák s křepelčím vejcem
Houbový tatarák s křepelčím vejcem je lahodné a elegantní jídlo, které si můžete vychutnat jako předkrm nebo lehký oběd.
Ingredience (2 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Pokud jsou příliš velké, můžeme je nakrájet na plátky.
- V pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a osmažíme je dozlatova.
- Přidáme houby do pánve a smažíme je na středním ohni, dokud neztratí většinu své tekutiny a začnou nám krásně zlatavě hnědnout.
- Do směsi hub přidáme hořčici, worcesterovou omáčku a čerstvou petrželku. Dobře promícháme.
- Ochutnáme a podle potřeby přidáme sůl a pepř.
- Přeneseme houbový tatarák na talíř a na vrchol přidáme křepelčí vejce. Můžeme dozdobit klíčky.
- Podáváme okamžitě, ideálně s čerstvým chlebem nebo topinkami. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 112.33 kcal |
Protein: 4.67 g |
Sacharidy: 7.09 g |
z toho cukr: 4.27 g |
Tuk: 7.52 g |
z toho nas. MK: 1.02 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3902-houbovy-tatarak-s-krepelcim-vejcem