Vanilková zmrzlina s pistáciemi a čokoládovou omáčkou

Vychutnejte si osvěžující a lahodný dezert s vanilkovou zmrzlinou obalenou v křupavých pistáciových střípcích a zalitou hladkou čokoládovou omáčkou. Tento dokonalý závěr po jídle zaručuje harmonii sladké vanilky, výrazné pistácie a bohatou čokoládu v jediném soustu.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme čokoládovou omáčku. Rozpustíme hořkou čokoládu spolu s mlékem a cukrem ve vodní lázni. Po rozpuštění čokolády přidáme máslo a promícháme, dokud není omáčka hladká a lesklá. Necháme ji stranou zchladnout na pokojovou teplotu.
  2. Mezitím necháme vanilkovou zmrzlinu mírně povolit, aby byla snadno formovatelná. Můžeme ji nechat odležet na pultu asi 5-10 minut.
  3. Nasekáme pistácie na menší kousky a dáme je na talíř nebo do misky.
  4. Vezmeme si lžíci nebo zmrzlinovou naběračku a odebíráme koule z vanilkové zmrzliny. Každou kouli převalíme v nasekaných pistáciích, dokud je celá obalená. (Z našeho množství děláme 2 koule.)
  5. Připravené zmrzlinové koule s pistáciovým obalem přeneseme na plech vyložený pečicím papírem nebo do misky a dáme je do mrazáku na zhruba 30 minut, aby se ztuhly.
  6. Po uplynutí času vyjmeme zmrzlinové koule z mrazáku a v hlubokém talíři nebo misce je zalijeme čokoládovou omáčkou.
  7. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,089.91 kcal | Protein: 27.98 g | Sacharidy: 70.11 g | z toho cukr: 58.26 g | Tuk: 74.43 g | z toho nas. MK: 30.23 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3899-vanilkova-zmrzlina-s-pistaciemi-a-cokoladovou-omackou