Vanilková zmrzlina s pistáciemi a čokoládovou omáčkou
Vychutnejte si osvěžující a lahodný dezert s vanilkovou zmrzlinou obalenou v křupavých pistáciových střípcích a zalitou hladkou čokoládovou omáčkou. Tento dokonalý závěr po jídle zaručuje harmonii sladké vanilky, výrazné pistácie a bohatou čokoládu v jediném soustu.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Nejprve si připravíme čokoládovou omáčku. Rozpustíme hořkou čokoládu spolu s mlékem a cukrem ve vodní lázni. Po rozpuštění čokolády přidáme máslo a promícháme, dokud není omáčka hladká a lesklá. Necháme ji stranou zchladnout na pokojovou teplotu.
Mezitím necháme vanilkovou zmrzlinu mírně povolit, aby byla snadno formovatelná. Můžeme ji nechat odležet na pultu asi 5-10 minut.
Nasekáme pistácie na menší kousky a dáme je na talíř nebo do misky.
Vezmeme si lžíci nebo zmrzlinovou naběračku a odebíráme koule z vanilkové zmrzliny. Každou kouli převalíme v nasekaných pistáciích, dokud je celá obalená. (Z našeho množství děláme 2 koule.)
Připravené zmrzlinové koule s pistáciovým obalem přeneseme na plech vyložený pečicím papírem nebo do misky a dáme je do mrazáku na zhruba 30 minut, aby se ztuhly.
Po uplynutí času vyjmeme zmrzlinové koule z mrazáku a v hlubokém talíři nebo misce je zalijeme čokoládovou omáčkou.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,089.91 kcal |
Protein: 27.98 g |
Sacharidy: 70.11 g |
z toho cukr: 58.26 g |
Tuk: 74.43 g |
z toho nas. MK: 30.23 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3899-vanilkova-zmrzlina-s-pistaciemi-a-cokoladovou-omackou