Tousty s chorizem a křepelčími vejci

Tousty s křepelčími vejci jsou výborné na snídani. Chorizo jim dodá pikantní chuť.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejeme část oleje. Zpěníme na něm nasekanou červenou cibuli a přidáme na nudličky nakrájené chorizo. Orestujeme dokřupava.
  2. Přidáme kečup, nasekanou jarní cibulku, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Krátce promícháme.
  3. Na opečený chléb směs navrstvíme.
  4. Na další pánvi rozehřejeme olej, rozklepneme vejce a smažíme tak, aby nám žloutek zůstal tekutý. Jemně osolíme.
  5. Hotové vejce přidáme na toust a před podáváním můžeme posypat bylinkami nebo sušeným medvědím česnekem. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 361.29 kcal | Protein: 8.58 g | Sacharidy: 29.48 g | z toho cukr: 4.10 g | Tuk: 21.62 g | z toho nas. MK: 4.33 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3898-tousty-s-chorizem-a-krepelcimi-vejci