Jelitový prejt neboli obcházka

Jelitový prejt je tradiční pokrm vyrobený na zabíjačce. Můžete si ho vyrobit i doma a upečený podávat se zelím a vařeným bramborem.

Ingredience (30 x porce)

Postup přípravy

  1. Játra, maso, srdce opláchneme, vložíme do hrnce zalijeme studenou vodou a přidáme kuličky nového koření, celého pepře, bobkové listy, osolíme a vaříme do změknutí.
  2. Vše z vývaru vytáhneme a do vývaru dáme vařit kroupy. Kroupy vaříme do změknutí.
  3. Všechno uvařené maso si nameleme.
  4. Uvařené kroupy scedíme, necháme chvíli vychladnout a do ještě teplých krup vsypeme majoránku, prolisujeme česnek, opepříme a osolíme.
  5. Poté přidáme umleté maso a krev. Vše promícháme a podle chuti dokořeníme.
  6. Část prejtu můžeme upéct v troubě a podávat se zelím a vařeným bramborem. Zbylou část můžeme zamrazit případně dát do sklenic a zavařit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 230.62 kcal | Protein: 23.36 g | Sacharidy: 21.63 g | z toho cukr: 0.88 g | Tuk: 4.68 g | z toho nas. MK: 1.64 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3894-jelitovy-prejt-neboli-obchazka