Jelitový prejt je tradiční pokrm vyrobený na zabíjačce. Můžete si ho vyrobit i doma a upečený podávat se zelím a vařeným bramborem.
Ingredience (30 x porce)
Postup přípravy
Játra, maso, srdce opláchneme, vložíme do hrnce zalijeme studenou vodou a přidáme kuličky nového koření, celého pepře, bobkové listy, osolíme a vaříme do změknutí.
Vše z vývaru vytáhneme a do vývaru dáme vařit kroupy. Kroupy vaříme do změknutí.
Všechno uvařené maso si nameleme.
Uvařené kroupy scedíme, necháme chvíli vychladnout a do ještě teplých krup vsypeme majoránku, prolisujeme česnek, opepříme a osolíme.
Poté přidáme umleté maso a krev. Vše promícháme a podle chuti dokořeníme.
Část prejtu můžeme upéct v troubě a podávat se zelím a vařeným bramborem. Zbylou část můžeme zamrazit případně dát do sklenic a zavařit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 230.62 kcal |
Protein: 23.36 g |
Sacharidy: 21.63 g |
z toho cukr: 0.88 g |
Tuk: 4.68 g |
z toho nas. MK: 1.64 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3894-jelitovy-prejt-neboli-obchazka