Kuřecí špízy

Kuřecí špízy jsou skvělým jídlem na grilování nebo i na přípravu v domácí kuchyni. Jsou plné chuti a nabízí výbornou kombinaci kuřecího masa s paprikou a cibulí. Můžete je také servírovat s různými omáčkami nebo dipy, jako například tzatziki, BBQ omáčkou nebo hoisin omáčkou.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, přibližně 2-3 cm velké. Papriky a cibuli nakrájíme na stejné velikosti jako kuřecí maso.
  2. V míse si připravíme marinádu. Smícháme olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, sladkou papriku, oregano, sůl a pepř.
  3. Do marinády vložíme nakrájené kousky kuřecího masa a promícháme, aby bylo maso dobře obalené marinádou. Necháme maso marinovat minimálně 30 minut, ideálně však alespoň 2 hodiny nebo přes noc v lednici.
  4. Pokud používáme dřevěné špízy, namočíme je do vody, aby se neopálily během pečení.
  5. Předehřejeme gril na střední teplotu nebo si připravíme grilovací pánev.
  6. Na špízy střídavě navlékneme kousky kuřecího masa, slaniny, papriky a cibule.
  7. Grilujeme špízy přímo nad žárem nebo na grilovací pánvi asi 10-12 minut, obracíme je pravidelně, dokud maso není propečené a papriky a cibule lehce zkaramelizované.
  8. Hotové špízy přeneseme na talíř a necháme je pár minut odpočinout.
  9. Podáváme je teplé s přílohou podle svého výběru, jako jsou například čerstvé saláty, grilovaná zelenina, rýže nebo chléb. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 396.52 kcal | Protein: 34.55 g | Sacharidy: 6.98 g | z toho cukr: 2.83 g | Tuk: 24.28 g | z toho nas. MK: 6.42 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3892-kureci-spizy