Krůtí prsa s kořenovou zeleninou

Dietní, lehké a dobře stravitelné jídlo sestavené z masa a kořenové zeleniny je ideální pro milovníky jednoduchých pokrmů a přirozených chutí.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme zeleninu. Mrkev, petrželový kořen a celerový kořen oloupeme a nakrájíme na menší kousky nebo plátky.
  2. Krůtí prsa osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Necháme krátce marinovat, zatímco se připravuje zelenina.
  3. V hluboké pánvi nebo hrnci zahřejeme trochu olivového oleje. Přidáme do pánve nakrájenou zeleninu. Osolíme a opepříme podle chuti. Restujeme zeleninu po dobu asi 5 minut, nebo dokud lehce zesklovatí.
  4. Zeleninu dáme stranou a do pánve přidáme marinovaná krůtí prsa. Smažíme je na středně silném ohni z obou stran, dokud nezískají zlatohnědou barvu. To by mělo trvat přibližně 3-4 minuty na každé straně.
  5. Přidáme restovanou zeleninu zpět do pánve kolem krůtích prsou a ještě chvilku restujeme.
  6. Nakonec přidáme 3 rozkvedlaná, osolená a opepřená vejce. Restujeme dokud nebudou vejce hotová.
  7. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 527.52 kcal | Protein: 49.15 g | Sacharidy: 25.62 g | z toho cukr: 9.41 g | Tuk: 23.03 g | z toho nas. MK: 4.59 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3891-kruti-prsa-s-korenovou-zeleninou