Tyto křupavé a aromatické řízečky jsou ideální volbou pro milovníky pikantního jídla. Panko strouhanka, kterou používáme jako obal kuřecího masa, dodává pokrmu neodolatelnou křupavost. Tento recept je rychlý, snadno připravitelný a skvělý jako hlavní chod nebo jako pochoutka na různé společenské příležitosti.
Ingredience (2 x porce)
Na panko strouhanku
Postup přípravy
Strouhanku si připravíme předem tak, že toustový chleba zbavíme kůrky a vložíme ho do mixéru nebo sekáčku na maso. Mixujeme po troškách, aby nebyl úplně jemný – naopak, měl by být drobně vločkový.
Vločky chleba rozprostřeme v tenké vrstvě na plech s pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 140°C. Sušíme cca 3 minuty a strouhanku promícháme.
Pečeme další 3 minuty a hlídáme a promícháváme. Strouhanka musí zůstat bílá, ale musí být suchá. Plech vytáhneme a necháme zcela vychladnout.
Každé prso rozkrojíme na dva tenké řízky, osolíme a naložíme na dvě hodiny do smetany smíchané s hořčicí, pepřem a chilli. Poté je obalíme klasicky v mouce, vejcích a panko strouhance.
Smažíme na rozehřátém sádle dozlatova z obou stran. Hotové odkládáme na papírový ubrousek.
Podáváme s bramborovou kaší či jinou libovolnou přílohou, nebo také bez přílohy jako chuťovku. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 929.48 kcal |
Protein: 61.66 g |
Sacharidy: 130.31 g |
z toho cukr: 3.99 g |
Tuk: 16.77 g |
z toho nas. MK: 5.13 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3882-pikantni-kureci-rizecky-v-panko-strouhance