Hovězí vývar s játrovou zavářkou

Díky tomuto receptu získáte bohatý a chutný hovězí vývar s jemnou a krémovou játrovou zavářkou. Dobrou chuť! :-)

Ingredience (4 x porce)

Na játrovou zavářku

Postup přípravy

  1. Do hrnce si nalijeme přibližně 2 litry vody a přidáme hovězí maso, cibuli, česnek, mrkev, celerové stonky, petrželový kořen, bobkový list, pepřové kuličky a sůl. Přivedeme k varu.
  2. Jakmile začne voda vařit, snížíme teplotu a necháme vývar vařit na mírném plameni přibližně 1,5 - 2 hodiny, dokud maso nezměkne a vývar získá bohatou chuť.
  3. Po změknutí vývar scedíme, zeleninu i maso nakrájíme a vrátíme do vývaru.
  4. Mezitím připravíme játrovou zavářku: Játra pomeleme, přidáme vejce, majoránku, strouhanku, sůl, pepř, česnek dle chutí a vše zamícháme. Játrovou zavářku dáváme do vroucí polévky na lžičce.
  5. V této fázi můžeme do vývaru přidat sůl a pepř podle své chuti. Pokud preferujeme silnější chuť, můžeme vývar nechat redukovat déle, abychom se získali koncentrovanější chuť.
  6. Hotový hovězí vývar s játrovou zavářkou je připraven k podávání. Můžeme ho posypat čerstvou petrželkou nebo jinými bylinkami podle svého gusta.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 303.01 kcal | Protein: 37.76 g | Sacharidy: 9.21 g | z toho cukr: 4.46 g | Tuk: 11.91 g | z toho nas. MK: 7.45 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3877-hovezi-vyvar-s-jatrovou-zavarkou