Díky tomuto receptu získáte bohatý a chutný hovězí vývar s jemnou a krémovou játrovou zavářkou. Dobrou chuť! :-)
Ingredience (4 x porce)
Na játrovou zavářku
Postup přípravy
Do hrnce si nalijeme přibližně 2 litry vody a přidáme hovězí maso, cibuli, česnek, mrkev, celerové stonky, petrželový kořen, bobkový list, pepřové kuličky a sůl. Přivedeme k varu.
Jakmile začne voda vařit, snížíme teplotu a necháme vývar vařit na mírném plameni přibližně 1,5 - 2 hodiny, dokud maso nezměkne a vývar získá bohatou chuť.
Po změknutí vývar scedíme, zeleninu i maso nakrájíme a vrátíme do vývaru.
Mezitím připravíme játrovou zavářku: Játra pomeleme, přidáme vejce, majoránku, strouhanku, sůl, pepř, česnek dle chutí a vše zamícháme. Játrovou zavářku dáváme do vroucí polévky na lžičce.
V této fázi můžeme do vývaru přidat sůl a pepř podle své chuti. Pokud preferujeme silnější chuť, můžeme vývar nechat redukovat déle, abychom se získali koncentrovanější chuť.
Hotový hovězí vývar s játrovou zavářkou je připraven k podávání. Můžeme ho posypat čerstvou petrželkou nebo jinými bylinkami podle svého gusta.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 303.01 kcal |
Protein: 37.76 g |
Sacharidy: 9.21 g |
z toho cukr: 4.46 g |
Tuk: 11.91 g |
z toho nas. MK: 7.45 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3877-hovezi-vyvar-s-jatrovou-zavarkou