Srbské rizoto nabízí sladkou a slanou kombinaci chutí, která se vám bude líbit. Je to skvělá volba pro milovníky rýže a těch, kteří chtějí objevovat nové kulinářské tradice.
Ingredience (4 x porce)
Na posypání
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na menší kostičky.
Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme nakrájené maso, rajčatový protlak a kapii.
Vše dobře promícháme, přidáme rýži a krátce všechno prosmažíme.
Nakonec směs osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku a hrášek. Vše zalijeme vývarem v poměru 2 hrnky vývaru na 1 hrnek rýže a promícháme.
Takto připravené rizoto vložíme do rozehřáté trouby a zakryté dusíme zhruba 30 minut, než se vývar téměř vyvaří. Rizoto by však nemělo být suché.
Rizoto podáváme s okurkou či pikantní zeleninou, hustě posypané strouhaným sýrem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 577.81 kcal |
Protein: 18.28 g |
Sacharidy: 117.37 g |
z toho cukr: 3.87 g |
Tuk: 3.54 g |
z toho nas. MK: 0.99 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3875-srbske-rizoto