Srbské rizoto

Srbské rizoto nabízí sladkou a slanou kombinaci chutí, která se vám bude líbit. Je to skvělá volba pro milovníky rýže a těch, kteří chtějí objevovat nové kulinářské tradice.

Ingredience (4 x porce)

Na posypání

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na menší kostičky.
  2. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme nakrájené maso, rajčatový protlak a kapii.
  3. Vše dobře promícháme, přidáme rýži a krátce všechno prosmažíme.
  4. Nakonec směs osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku a hrášek. Vše zalijeme vývarem v poměru 2 hrnky vývaru na 1 hrnek rýže a promícháme.
  5. Takto připravené rizoto vložíme do rozehřáté trouby a zakryté dusíme zhruba 30 minut, než se vývar téměř vyvaří. Rizoto by však nemělo být suché.
  6. Rizoto podáváme s okurkou či pikantní zeleninou, hustě posypané strouhaným sýrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 577.81 kcal | Protein: 18.28 g | Sacharidy: 117.37 g | z toho cukr: 3.87 g | Tuk: 3.54 g | z toho nas. MK: 0.99 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3875-srbske-rizoto