Smažený sýr s pažitkovými brambory

SMAŽÁK! Téměř každý ho miluje ale jeho příprava doma není až tak oblíbená. Je to však naprosto jednoduché a rychlé jídlo, po jehož přípravě je pouze potřeba o něco důkladněji uklidit kuchyň. :-)

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Plátek sýra si rozkrojíme na 2 trojúhelníky. Ty si osolíme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance s polohrubou moukou. (Do strouhanky přidáváme polohrubou mouku, aby sýr při smažení nevytekl a nemuseli jsme ho balit vícekrát.)
  2. Smažíme na pánvi na přepuštěném másle, dokud nebude z obou stran zlatavý.
  3. Podáváme s bramborami uvařenými ve slupce (následně oloupanými), potřenými máslem, posypanými pažitkou a domácí tatarskou omáčkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,159.02 kcal | Protein: 40.30 g | Sacharidy: 62.21 g | z toho cukr: 4.08 g | Tuk: 84.42 g | z toho nas. MK: 51.92 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3870-smazeny-syr-s-pazitkovymi-brambory