SMAŽÁK! Téměř každý ho miluje ale jeho příprava doma není až tak oblíbená. Je to však naprosto jednoduché a rychlé jídlo, po jehož přípravě je pouze potřeba o něco důkladněji uklidit kuchyň. :-)
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Plátek sýra si rozkrojíme na 2 trojúhelníky. Ty si osolíme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance s polohrubou moukou. (Do strouhanky přidáváme polohrubou mouku, aby sýr při smažení nevytekl a nemuseli jsme ho balit vícekrát.)
Smažíme na pánvi na přepuštěném másle, dokud nebude z obou stran zlatavý.
Podáváme s bramborami uvařenými ve slupce (následně oloupanými), potřenými máslem, posypanými pažitkou a domácí tatarskou omáčkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,159.02 kcal |
Protein: 40.30 g |
Sacharidy: 62.21 g |
z toho cukr: 4.08 g |
Tuk: 84.42 g |
z toho nas. MK: 51.92 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3870-smazeny-syr-s-pazitkovymi-brambory