Moravský vrabec je tradiční české jídlo, které se řadí mezi nejoblíbenější speciality regionu Morava. Tento chutný pokrm je založen na kvalitním a šťavnatém masu s výraznou šťávou, která mu dodává neodolatelnou chuť. Připravit moravského vrabce může být trochu pracné, ale výsledek rozhodně stojí za to.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na větší kousky (cca 2x2 cm). Dáme do mísy, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, cibulkou a česnekem. Promícháme a necháme v lednici tak na 4-5 hodin odležet.
Poté maso na zpěněném sádle spolu s cibulkou prudce ze všech stran osmahneme, přeložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C.
Během pečení podléváme maso vypečenou šťávou, případně přidáme více vody a pečeme maso doměkka.
Nakonec upečené maso vyndáme, šťávu zaprášíme mouku a mírně povaříme.
Můžeme podávat se zelím (kombinace bílého a červeného) a knedlíkem (houskovým a špekovým) nebo jen s pečivem dle vlastní preference.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 370.06 kcal |
Protein: 29.31 g |
Sacharidy: 5.54 g |
z toho cukr: 2.38 g |
Tuk: 25.32 g |
z toho nas. MK: 8.57 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3867-moravsky-vrabec