Grilovaný losos s holandskou omáčkou a pažitkovou bramborovou kaší

Jedná se o kombinaci šťavnatého lososa, bohaté holandské omáčky a jemné pažitkové bramborové kaše. Připravte se na nezapomenutelnou dobrotu plnou lahodných chutí, která okouzlí jak vás samotné, tak kohokoliv, komu ji připravíte.

Ingredience (2 x porce)

Na kaši

Na omáčku

Na lososa

Postup přípravy

  1. Příprava kaše: Připravíme si velké brambory, které oloupeme, nakrájíme na kostky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Měkké brambory scedíme, přidáme máslo a rozmačkáme. Poté vlijeme hustý bílý jogurt, ještě trochu osolíme a vyšleháme do husté a jemné kaše. Nakonec vmícháme nasekanou čerstvou pažitku.
  2. Příprava omáčky: Ve vodní lázni tak, aby se horká voda nedotýkala mísy, si vyšleháme metlou žloutky se solí, pepřem, citronovou šťávou a vínem. Šleháme pilně do husté pěny. Potom mísu sundáme z horké lázně a postupně pomalu vléváme do pěny rozpuštěné máslo za stálého šlehání metlou. Do omáčky můžeme přidat bylinky podle chuti.
  3. Příprava lososa: Lososa si osolíme, opepříme a opečeme na másle s olejem. (Pokud máme lososa s kůží, pečeme nejdříve kůží dolů.)
  4. Dobrou, lahodnou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,313.00 kcal | Protein: 53.81 g | Sacharidy: 53.28 g | z toho cukr: 5.08 g | Tuk: 94.90 g | z toho nas. MK: 47.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3866-grilovany-losos-s-holandskou-omackou-a-pazitkovou-bramborovou-kasi