Bábovka s tvarohovým krémem

Vynikající bábovka s tvarohovou náplní, která je vláčná i po několik dní. Nasládlé těsto a příjemně kyselkavá chuť tvarohové náplně se výborně doplňují, jeden kousek vám nebude stačit. Pozor jen na to, že bábovku můžete rozkrojit až po úplném vychladnutí, jinak bude náplň částečně tekutá.

Ingredience (15 x porce)

Těsto

Krém

Postup přípravy

  1. Tvaroh, mléko a vejce vytáhneme z lednice a necháme v pokojové teplotě.
  2. Na těsto vyšleháme vejce s cukry, po vyšlehání přidáme olej. V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, čokoládový pudink. Do vajec přidáme strouhanou čokoládu.
  3. Připravíme krém smícháním tvarohů s cukry, pudinkovým práškem a žloutkem. Podle potřeby naředíme trochou mléka, záleží na kvalitě tvarohu. Náplň musí jít pohodlně přelít do bábovkové formy.
  4. Dokončíme těsto vmícháním směsi mouky do směsi vajec, pokud je těsto příliš hutné, přidáme mléko.
  5. Do bábovkové formy vléváme těsto ze 2/3 a přidáme celou náplň. Nakonec vlijeme poslední třetinu těsta.
  6. Pečeme na 180 °C asi 1 hodinu, necháme vychladnout a teprve vyklopíme a krájíme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 304.72 kcal | Protein: 8.62 g | Sacharidy: 43.78 g | z toho cukr: 27.85 g | Tuk: 10.50 g | z toho nas. MK: 4.28 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3863-babovka-s-tvarohovym-kremem