Grilovaná kuřecí prsa s mrkvovo-bramborovými hranolky

Naprosto jednoduchý a rychlý oběd či večeře ze základních surovin.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa si očistíme a omyjeme. Naložíme do oleje a ochutíme grilovacím kořením.
  2. Troubu si předehřejeme na 200°C. Brambory a mrkev si nakrájíme na hranolky.
  3. Plech si vyložíme pečicím papírem, dáme do něj hranolky, zakapeme olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem. Promneme rukama, aby se olej i sůl s pepřem dostaly krásně rovnoměrně na všechny hranolky.
  4. Vložíme do trouby, po 10 minutách stáhneme na 180°C a necháme dopéct dle výkonu trouby. Zda máme hotovo zkoušíme vidličkou.
  5. Jakmile máme hranolky téměř hotové, opečeme si maso na grilu či na pánvi z obou stran.
  6. Podáváme s libovolným dipem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 429.02 kcal | Protein: 49.93 g | Sacharidy: 36.92 g | z toho cukr: 4.64 g | Tuk: 5.58 g | z toho nas. MK: 1.20 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3861-grilovana-kureci-prsa-s-mrkvovo-bramborovymi-hranolky