Grilovaná kuřecí prsa s mrkvovo-bramborovými hranolky
Naprosto jednoduchý a rychlý oběd či večeře ze základních surovin.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Kuřecí prsa si očistíme a omyjeme. Naložíme do oleje a ochutíme grilovacím kořením.
Troubu si předehřejeme na 200°C. Brambory a mrkev si nakrájíme na hranolky.
Plech si vyložíme pečicím papírem, dáme do něj hranolky, zakapeme olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem. Promneme rukama, aby se olej i sůl s pepřem dostaly krásně rovnoměrně na všechny hranolky.
Vložíme do trouby, po 10 minutách stáhneme na 180°C a necháme dopéct dle výkonu trouby. Zda máme hotovo zkoušíme vidličkou.
Jakmile máme hranolky téměř hotové, opečeme si maso na grilu či na pánvi z obou stran.
Podáváme s libovolným dipem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 429.02 kcal |
Protein: 49.93 g |
Sacharidy: 36.92 g |
z toho cukr: 4.64 g |
Tuk: 5.58 g |
z toho nas. MK: 1.20 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3861-grilovana-kureci-prsa-s-mrkvovo-bramborovymi-hranolky