Lotusový krém

Lotusový krém se často používá jako ingredience nebo náplň do různých dezertů, jako jsou kolače, pečivo, dorty, donuty. Je také oblíbený jako pomazánka na toast nebo jako náplň do sladkých buchet.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. V mixéru rozdrtíme sušenky najemno.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo, salko a vytvoříme hladkou hmotu. Odstavíme z plotny.
  3. Do hmoty postupně vmícháme nadrcené sušenky. Pokud je krém příliš hustý rozředíme podle potřeby mlékem.
  4. Krém dáme do čistých sklenic, uzavřeme a skladujeme v lednici.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 228.58 kcal | Protein: 2.89 g | Sacharidy: 29.17 g | z toho cukr: 20.42 g | Tuk: 11.20 g | z toho nas. MK: 6.32 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3850-lotusovy-krem