Bramborová omáčka na kyselo

Tato bramborová omáčka na kyselo je výborná, lehce kyselá a krémová. Můžete ji podávat jako přílohu k pečenému masu a nebo jako hlavní chod doplněný o vařené vejce.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kostky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
  2. Brambory očistíme, nakrájíme na kostky a vložíme k cibuli. Krátce orestujeme.
  3. Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou. Osolíme, přidáme bujón a kmín. Vaříme do změknutí brambor.
  4. Přidáme kysanou smetanu, necháme projít varem. Omáčku opepříme a podle chuti dochutíme citronovou šťávou.
  5. Podáváme s vařeným vejcem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,075.28 kcal | Protein: 30.08 g | Sacharidy: 129.43 g | z toho cukr: 12.85 g | Tuk: 43.11 g | z toho nas. MK: 15.10 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3849-bramborova-omacka-na-kyselo