Avokádový chléb se ztracenými vejci je výživný a zdravý pokrm, který je ideální pro snídani nebo brunch. Avokádo je bohaté na zdravé tuky, vitamíny a minerály, zatímco ztracená vejce jsou klasickým pokrmem, kterým neodolá téměř nikdo.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Plátek chleba (cca 1,5 cm tlustý) si z jedné strany opečeme na pánvi na tenké vrstvě másla.
Když máme chléb opečený, poklademe jej na plátky nakrájeným avokádem. Osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem.
Nyní si připravíme ztracené vejce: Do malého rendlíku napustíme vodu, přidáme lžičku octa a vaříme. Jakmile se na dně začnou tvořit první bubliny, jemně vodu metličkou roztočíme. Vejce si rozklepneme do mělké misky a pak ho opatrně přes lžíci vlijeme do víru. Doba vaření záleží na tom, jak chcete mít vajíčko tekuté, obvykle stačí 3 až 4 minuty. (Pokud chceme 2 vejce, děláme po 1 na etapy.)
Hotová vejce si položíme na toast a dozdobíme rajčátky, případně ještě vejce osolíme a opepříme. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 369.81 kcal |
Protein: 15.99 g |
Sacharidy: 16.94 g |
z toho cukr: 3.92 g |
Tuk: 24.08 g |
z toho nas. MK: 5.11 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3848-avokadovy-chleb-se-ztracenymi-vejci