Avokádový chléb se ztracenými vejci

Avokádový chléb se ztracenými vejci je výživný a zdravý pokrm, který je ideální pro snídani nebo brunch. Avokádo je bohaté na zdravé tuky, vitamíny a minerály, zatímco ztracená vejce jsou klasickým pokrmem, kterým neodolá téměř nikdo.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Plátek chleba (cca 1,5 cm tlustý) si z jedné strany opečeme na pánvi na tenké vrstvě másla.
  2. Když máme chléb opečený, poklademe jej na plátky nakrájeným avokádem. Osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem.
  3. Nyní si připravíme ztracené vejce: Do malého rendlíku napustíme vodu, přidáme lžičku octa a vaříme. Jakmile se na dně začnou tvořit první bubliny, jemně vodu metličkou roztočíme. Vejce si rozklepneme do mělké misky a pak ho opatrně přes lžíci vlijeme do víru. Doba vaření záleží na tom, jak chcete mít vajíčko tekuté, obvykle stačí 3 až 4 minuty. (Pokud chceme 2 vejce, děláme po 1 na etapy.)
  4. Hotová vejce si položíme na toast a dozdobíme rajčátky, případně ještě vejce osolíme a opepříme. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 369.81 kcal | Protein: 15.99 g | Sacharidy: 16.94 g | z toho cukr: 3.92 g | Tuk: 24.08 g | z toho nas. MK: 5.11 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3848-avokadovy-chleb-se-ztracenymi-vejci