Pistáciový dort s mascarpone krémem

Tento dort je skvělou volbou pro všechny milovníky pistácií a krémových dezertů. V tomto receptu se setkají dvě vynikající ingredience - pistácie a mascarpone sýr - a vytvoří spolu dokonalou chuťovou kombinaci.

Ingredience (12 x porce)

Na korpus

Na krém

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Kulatou formu na dort si vyložíme papírem na pečení.
  2. V kuchyňském robotu si promixujeme najemno nasekaných 125g pistácií, 75g čokolády a polovinu cukru.
  3. Přesypeme do mísy, přidáme máslo, vejce, mouku, kypřicí prášek, mléko, špetku soli a zbytek cukru.
  4. Rychle prošleháme a těsto vlijeme do dortové formy.
  5. Pečeme 35-45 minut na 170°C. Necháme vychladnout a potom napříč rozřízneme.
  6. Na krém si utřeme mascarpone s vanilkovým a moučkovým cukrem. Poté do něj opatrně vmícháme ušlehanou smetanu se ztužovačem.
  7. Dort promažeme polovinou krému, přiklopíme a zbylým krémem natřeme vršek a boky.
  8. Boky nakonec posypeme nahrubo nasekanými pistáciemi a vršek dortu ozdobíme libovolným ovocem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 643.38 kcal | Protein: 9.10 g | Sacharidy: 55.55 g | z toho cukr: 41.72 g | Tuk: 43.05 g | z toho nas. MK: 24.88 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3843-pistaciovy-dort-s-mascarpone-kremem