Tento dort je skvělou volbou pro všechny milovníky pistácií a krémových dezertů. V tomto receptu se setkají dvě vynikající ingredience - pistácie a mascarpone sýr - a vytvoří spolu dokonalou chuťovou kombinaci.
Ingredience (12 x porce)
Na korpus
Na krém
Na ozdobu
Postup přípravy
Kulatou formu na dort si vyložíme papírem na pečení.
V kuchyňském robotu si promixujeme najemno nasekaných 125g pistácií, 75g čokolády a polovinu cukru.
Přesypeme do mísy, přidáme máslo, vejce, mouku, kypřicí prášek, mléko, špetku soli a zbytek cukru.
Rychle prošleháme a těsto vlijeme do dortové formy.
Pečeme 35-45 minut na 170°C. Necháme vychladnout a potom napříč rozřízneme.
Na krém si utřeme mascarpone s vanilkovým a moučkovým cukrem. Poté do něj opatrně vmícháme ušlehanou smetanu se ztužovačem.
Dort promažeme polovinou krému, přiklopíme a zbylým krémem natřeme vršek a boky.
Boky nakonec posypeme nahrubo nasekanými pistáciemi a vršek dortu ozdobíme libovolným ovocem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 643.38 kcal |
Protein: 9.10 g |
Sacharidy: 55.55 g |
z toho cukr: 41.72 g |
Tuk: 43.05 g |
z toho nas. MK: 24.88 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3843-pistaciovy-dort-s-mascarpone-kremem