Tvarohovo-piškotový dort

Sladký dezert plný bílkovin a ovoce, který si můžete dát bez výčitek jako sladkou tečku po obědě nebo jako svačinu. Přijde k chuti obzvlášť v jarních a letních měsících.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. V jedné míse si všechnu zakysanou smetanu smícháme s 250g tvarohu. Ochutíme flavdropsy podle vlastní chuti.
  2. Ve druhé míse si smícháme 500g tvarohu s kakaem a opět flavdropsy podle chuti.
  3. Jahody nakrájíme na plátky.
  4. Dno dortové formy si vyložíme piškoty.
  5. Na piškoty dáme polovinu bílého krému a na něj poklademe plátky jahod, na jahody zase piškoty a další vrstvu bílého krému. Následují opět jahody, piškoty a kakaový krém. Pokud vám zbydou piškoty, tak ještě úplně nahoru můžete položit piškoty.
  6. A teď už jen uložit dort do lednice, ideálně přes noc. Minimálně však na 3 hodiny. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 418.97 kcal | Protein: 21.56 g | Sacharidy: 34.85 g | z toho cukr: 21.05 g | Tuk: 21.75 g | z toho nas. MK: 11.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3841-tvarohovo-piskotovy-dort