Sladký dezert plný bílkovin a ovoce, který si můžete dát bez výčitek jako sladkou tečku po obědě nebo jako svačinu. Přijde k chuti obzvlášť v jarních a letních měsících.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
V jedné míse si všechnu zakysanou smetanu smícháme s 250g tvarohu. Ochutíme flavdropsy podle vlastní chuti.
Ve druhé míse si smícháme 500g tvarohu s kakaem a opět flavdropsy podle chuti.
Jahody nakrájíme na plátky.
Dno dortové formy si vyložíme piškoty.
Na piškoty dáme polovinu bílého krému a na něj poklademe plátky jahod, na jahody zase piškoty a další vrstvu bílého krému. Následují opět jahody, piškoty a kakaový krém. Pokud vám zbydou piškoty, tak ještě úplně nahoru můžete položit piškoty.
A teď už jen uložit dort do lednice, ideálně přes noc. Minimálně však na 3 hodiny. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 418.97 kcal |
Protein: 21.56 g |
Sacharidy: 34.85 g |
z toho cukr: 21.05 g |
Tuk: 21.75 g |
z toho nas. MK: 11.01 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3841-tvarohovo-piskotovy-dort