Kakaový moučník

Kakaový moučník je rychlým a oblíbeným dezertem. Kdybyste si jej chtěli ještě vylepšit, dozdobte šlehačkou a ovocem, či čokoládovou polevou.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Troubu si předehřejeme na 180°C. Ve velké míse smícháme mouku s kypřícím práškem, cukrem a kakaem a postupně za stálého šlehání přidáváme máslo, vejce, mléko a olej.
  2. Formu na koláč si vymažeme máslem a vysypeme moukou. Hotové těsto do ní nalijeme a pečeme v předehřáté troubě.
  3. Špejlí zkusíme, zda je koláč upečený. Vytáhneme-li ji čistou, můžeme formu vyndat z trouby. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 340.01 kcal | Protein: 6.72 g | Sacharidy: 44.24 g | z toho cukr: 22.34 g | Tuk: 15.55 g | z toho nas. MK: 7.24 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3840-kakaovy-moucnik