Salát s grilovaným hermelínem

Salát s grilovaným hermelínem je vynikající jarní/letní jídlo, které spojuje svěží zeleninu s krémovým sýrem. Tento salát je skvělou volbou pro ty, kteří hledají snadný a rychlý recept s bohatou chutí.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme na libovolné kousky. Ochutíme solí a pepřem, zakapeme olivovým olejem a promícháme. Dáme stranou.
  2. Hermelín si rozbalíme, z obou stran posypeme kořením na grilovaný sýr a lehce zakapeme olivovým olejem a zpět zabalíme.
  3. Rozehřejeme si kontaktní gril nebo pánev a hermelín si ugrilujeme tak, aby byl hotový (na pánvi či klasickém grilu z obou stran) – to poznáme píchnutím koncem vařečky do sýru, pocitově bude už dost měkký ale nesmí vytéct.
  4. Na talíř si nandáme zeleninu a nahoru položíme hotový hermelín, vybalený z alobalu. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 412.06 kcal | Protein: 22.41 g | Sacharidy: 6.90 g | z toho cukr: 3.03 g | Tuk: 31.94 g | z toho nas. MK: 16.36 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3834-salat-s-grilovanym-hermelinem