Kuřecí kousky s grilovanou zeleninou

Kuřecí kousky s pečenou zeleninou jsou vynikajícím jídlem pro každou příležitost. Tento recept nabízí zdravou a chutnou kombinaci šťavnatého kuřecího masa a zeleniny, která je pečená v troubě. Toto jídlo je ideální pro ty, kteří hledají jednoduchý a rychlý způsob, jak si připravit zdravý a chutný oběd či večeři.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa si očistíme, omyjeme a nakrájíme na libovolně velké kousky, které si dáme do misky. Přidáme rostlinný olej, sójovou omáčku, grilovací koření a uzenou papriku. Pořádně promícháme a necháme po dobu přípravy zeleniny marinovat.
  2. Nyní si nakrájíme všechnu zeleninu na větší kusy. Vložíme na plech a zasypeme kořením na grilovanou zeleninu, zakápneme olivovým olejem, rukama promícháme a necháme odpočinout, než se nám rozehřeje trouba – tu si rozehřejeme na 200°C.
  3. Jakmile máme troubu rozehřátou, vložíme do ní plech a teplotu stáhneme na 180°C.
  4. Když nám zelenina začne v troubě malinko "vadnout" a měknout, rozehřejeme si pánev na vysoký stupeň a 2 minuty restujeme maso, potom snížíme na střední stupeň a restujeme, dokud nebude maso hotové.
  5. Když máme zeleninu upečenou a maso orestované, můžeme servírovat. Tuto kombinaci krásně doplní medová hořčice. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 345.80 kcal | Protein: 35.92 g | Sacharidy: 6.94 g | z toho cukr: 3.54 g | Tuk: 17.97 g | z toho nas. MK: 2.77 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3833-kureci-kousky-s-grilovanou-zeleninou