Cuketa po čínsku je skvělá přísada do masových šťáv, případně jen tak na těstoviny.
Ingredience (15 x porce)
Postup přípravy
Cuketu oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Na sádle lehce osmahneme cibuli, přidáme cuketu, veškeré koření, na plátky nakrájený česnek a sójovou omáčku. Směs promícháme a na mírném ohni dusíme asi 30 minut.
Přidáme rajský protlak a ještě 5 minut podusíme.
Ještě horkou cuketovou směs plníme do nahřátých skleniček, ihned uzavíráme víčky a sterilujeme při 85 °C asi 20 minut.
Buď necháme skleničky zchladnout v hrnci, nebo je vyndáme, otočíme dnem nahoru a zabalíme do deky. Cuketu à la Čína přidáváme do masových pokrmů.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 249.53 kcal |
Protein: 6.33 g |
Sacharidy: 14.93 g |
z toho cukr: 9.39 g |
Tuk: 17.72 g |
z toho nas. MK: 6.81 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3830-cuketa-a-la-cina