Cuketa à la Čína

Cuketa po čínsku je skvělá přísada do masových šťáv, případně jen tak na těstoviny.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Cuketu oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. Na sádle lehce osmahneme cibuli, přidáme cuketu, veškeré koření, na plátky nakrájený česnek a sójovou omáčku. Směs promícháme a na mírném ohni dusíme asi 30 minut.
  3. Přidáme rajský protlak a ještě 5 minut podusíme.
  4. Ještě horkou cuketovou směs plníme do nahřátých skleniček, ihned uzavíráme víčky a sterilujeme při 85 °C asi 20 minut.
  5. Buď necháme skleničky zchladnout v hrnci, nebo je vyndáme, otočíme dnem nahoru a zabalíme do deky. Cuketu à la Čína přidáváme do masových pokrmů.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 249.53 kcal | Protein: 6.33 g | Sacharidy: 14.93 g | z toho cukr: 9.39 g | Tuk: 17.72 g | z toho nas. MK: 6.81 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3830-cuketa-a-la-cina