Uzená bílá polévka s tarhoňou

Uzená polévka je typ polévky, která se vaří s uzeným masem, jako například uzeným vepřovým nebo hovězím. Uzené maso dodává polévce charakteristickou silnou chuť a vůni. Polévku před dokončením zjemníme mlékem. Podáváme s vařenou tarhoňou.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Uzená žebra opláchneme, vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření, cibuli, česnek. Hrnec uzavřeme, přivedeme k varu a vaříme zhruba 30 minut. Poté odstavíme a necháme odejít páru, teprve potom můžeme hrnec otevřít.
  2. Mezitím si očistíme zeleninu a nastrouháme na jemno.
  3. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Tarhoňu si propláchneme a vsypeme do vařící vody. Vaříme zhruba 10 minut. Poté scedíme, propláchneme a můžeme promazat trochou oleje.
  4. Uzený vývar si přecedíme, přidáme nastrouhanou zeleninu, na kousky nakrájené uzené maso a necháme přejít varem.
  5. Přilijeme mléko, vsypeme v ruce rozmělněnou majoránku. Podle chuti dokořeníme solí a pepřem.
  6. Podáváme s vařenou tarhoňou a nasekanou čerstvou petrželkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 758.74 kcal | Protein: 41.87 g | Sacharidy: 39.41 g | z toho cukr: 9.31 g | Tuk: 48.09 g | z toho nas. MK: 19.15 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3829-uzena-bila-polevka-s-tarhonou