Vepřová kapsa s uzeným masem a sýrem

Šťavnatá vepřová kapsa plněná uzeným masem a uzeným sýrem. Podávaná s omáčkou dochucenou medvědím česnekem a zjemněnou trochou smetany.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme, ostrým nožem uděláme kapsu a dovnitř vložíme uzený bok a sýr. Můžeme spíchnout párátky ať nám při opékání dobře drží. Maso z vrchní strany osolíme ale opatrně, uzené věci vevnitř kapsy jsou dost slané a poté opepříme.
  2. Rozehřejeme olej v pánvi a kapsy z obou stran opečeme dozlatova. Poté vyndáme stranou.
  3. Do zbylého tuku vsypeme mouku, opražíme do hněda a zalijeme vodou. Vložíme bujón. Provaříme zhruba 5 minut do rozpuštění bujónu.
  4. Kapsy si vložíme do čistého hrnce a přes cedník na ně nalijeme šťávu. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dusíme maso do změknutí. Zhruba 30-40 minut.
  5. Před dovařením přidáme medvědí česnek, přilijeme smetanu a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 615.22 kcal | Protein: 44.04 g | Sacharidy: 6.77 g | z toho cukr: 0.88 g | Tuk: 45.91 g | z toho nas. MK: 15.60 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3827-veprova-kapsa-s-uzenym-masem-a-syrem