Mléčná rýže s kokosovým mlékem

Domácí mléčná rýže je skvělá varianta sladké snídaně. Na její přípravu potřebujete jen pár ingrediencí, navíc chutná skvěle teplá i studená. Dochutit a ozdobit si ji můžete dle své fantazie, nejlepší je s ovocem.

Ingredience (2 x porce)

Na dochucení a ozdobu

Postup přípravy

  1. Rýži si opláchneme. Do hrnce nalijeme asi 300 ml mléka, přidáme rýži a sůl a přivedeme k varu. Vaříme cca 15 min, aby byla rýže měkká. Po dobu vaření pořád mícháme.
  2. Zbytek mléka doléváme postupně podle potřeby, protože mléčná rýže houstne.
  3. Cukr vmícháme až nakonec. Rýže by měla být hustá asi jako krupičná kaše. Nabereme do talíře a podle chuti přidáme džem, čokoládu či čerstvé ovoce. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 730.15 kcal | Protein: 9.54 g | Sacharidy: 66.22 g | z toho cukr: 6.70 g | Tuk: 48.12 g | z toho nas. MK: 42.40 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3826-mlecna-ryze-s-kokosovym-mlekem