Knedlíky s vejci a uzeným masem

Knedlíky s vejci jsou tradiční české jídlo, které se skládá z klasických houskových knedlíků a vajec. Můžete připravit jako rychlý hlavní chod a podávat se zeleninovým salátem nebo kyselým okurkem.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. V pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm na drobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na kostky nakrájené uzené maso a společně orestujeme.
  3. Vsypeme na kostky nakrájený knedlík, opečeme ze všech stran. Osolíme, opepříme a vše zalijeme rozkvedlanými vejci.
  4. Mícháme do ztuhnutí vajec. Podáváme posypané čerstvou nasekanou pažitkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 874.79 kcal | Protein: 35.60 g | Sacharidy: 69.76 g | z toho cukr: 4.24 g | Tuk: 48.61 g | z toho nas. MK: 10.68 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3825-knedliky-s-vejci-a-uzenym-masem