Francouzský toast

Tato sladká snídaně je velmi oblíbená po celém světě a její příprava je velmi jednoduchá. Křupavé plátky chleba namočené v mléce s vejci, osmahnuté na másle, posypané cukrem a skořicí, vytvoří dokonalou kombinaci sladkosti a křupavosti. Tuto pochoutku můžete podávat s ovocem, javorovým sirupem nebo jakýmkoliv dalším toppingem, který si oblíbíte.

Ingredience (2 x porce)

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. V míse si metličkou vyšleháme vejce, mléko, muškátový oříšek, skořici, vanilkové aroma a cukr.
  2. Na středním ohni v pánvi rozehřejeme máslo.
  3. Plátky toustového chleba namočíme ve vaječné směsi tak, aby chléb zcela nasákl. V pánvi na velmi nízkém ohni smažíme na másle dozlatova z obou stran.
  4. Po upečení tousty posypeme moučkovým cukrem, podle chuti i skořicí.
  5. Dle chuti podáváme s jogurtem, tvarohem, ovocem, marmeládou, libovolnou polevou, javorovým sirupem či jen tak samotné... Dobrou chuť!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 540.46 kcal | Protein: 14.38 g | Sacharidy: 52.98 g | z toho cukr: 33.25 g | Tuk: 30.32 g | z toho nas. MK: 17.31 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3822-francouzsky-toast