Cuketový koláč na slano

Slaný cuketový koláč je pokrm, který se skládá z cuketového těsta, které je naplněno směsí z cuket, cibule, česneku, slaniny, spolu s vejci a moukou. Toto těsto se peče v troubě a výsledkem je slaný, pikantní koláč, který se často podává jako předkrm nebo lehká večeře. Cuketa dodává koláči množství vlákniny a vitamínů. Slaný cuketový koláč může být servírován samostatně, nebo s omáčkou či salátem.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Cuketu opláchneme, nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Poté rukama vymačkáme a cuketu si vložíme do misky.
  2. Přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, jarní cibulku, slaninu nakrájenou na kostičky, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.
  3. Vyklepneme vejce, přidáme mouku s práškem do pečiva a zamícháme, aby nám vzniklo těsto.
  4. Do těsta vmícháme nastrouhaný sýr.
  5. Těsto dáme do olejem vymazané formy. Vložíme do rozehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme dozlatova. Zhruba 20-30 minut.
  6. Po upečení můžeme podávat jako teplý nebo necháme vychladnout a můžeme podávat studený.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 530.99 kcal | Protein: 23.10 g | Sacharidy: 42.14 g | z toho cukr: 3.06 g | Tuk: 28.88 g | z toho nas. MK: 11.84 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3821-cuketovy-kolac-na-slano