Domácí kečup je skvělou alternativou ke klasickému kečupu zakoupenému v obchodě. Když si jej vyrobíte sami, můžete si být jistí, že neobsahuje umělé konzervanty, barviva a přidaný cukr. Navíc si můžete přizpůsobit chuť svému vkusu. V tomto receptu vám ukážu, jak snadno a rychle si připravit domácí kečup plný lahodných přírodních chutí.
Ingredience (10 x porce)
Postup přípravy
Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.
Přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu.
Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.
Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 122.76 kcal |
Protein: 2.20 g |
Sacharidy: 25.55 g |
z toho cukr: 23.92 g |
Tuk: 0.54 g |
z toho nas. MK: 0.09 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3820-domaci-kecup