Domácí kečup

Domácí kečup je skvělou alternativou ke klasickému kečupu zakoupenému v obchodě. Když si jej vyrobíte sami, můžete si být jistí, že neobsahuje umělé konzervanty, barviva a přidaný cukr. Navíc si můžete přizpůsobit chuť svému vkusu. V tomto receptu vám ukážu, jak snadno a rychle si připravit domácí kečup plný lahodných přírodních chutí.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.
  2. Přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu.
  3. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.
  4. Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 122.76 kcal | Protein: 2.20 g | Sacharidy: 25.55 g | z toho cukr: 23.92 g | Tuk: 0.54 g | z toho nas. MK: 0.09 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3820-domaci-kecup