Hermelínová pomazánka

Tato pomazánka se snadno připravuje a je ideální pro ty, kteří hledají jednoduché a rychlé jídlo plné chuti. Snažte se použít co nejlepší kvalitu hermelínu, který bude mít lepší chuť. (Ale i tak se dá tato pomazánka připravit z levnějších druhů sýra.)

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Hermelín si nastrouháme na hrubém struhadle. Vejce nastrouháme naopak na jemné části struhadla. Šunku nakrájíme na čtverečky.
  2. Vedle si rozmícháme lučinu s majonézou a jogurtem.
  3. Vše smícháme dohromady. Osolíme, opepříme a znovu promícháme.
  4. Pomazánku podáváme na oblíbeném pečivu, případně s ní můžeme naplnit kousky nakrájené papriky, půlky vydlabaných rajčat nebo vaječných bílků z vajec uvařených natvrdo. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 209.08 kcal | Protein: 10.79 g | Sacharidy: 0.68 g | z toho cukr: 0.57 g | Tuk: 18.06 g | z toho nas. MK: 9.25 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3813-hermelinova-pomazanka