Dýňová polévka s feta sýrem

Tato polévka je velmi snadno připravitelná a její chuťový zážitek bude skvělý díky kombinaci sladké dýně a slaného feta sýru. V tomto receptu vám ukážu, jak si připravit lahodnou dýňovou polévku s feta sýrem v pohodlí vaší kuchyně.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a pozvolna na něm opékáme cibuli. Až cibule zesklovatí, tak přidáme pokrájenou dýni a opékáme dalších 10 minut.
  2. Zalijeme vývarem a vaříme zhruba dalších 15 minut, dokud nebude dýně měkká.
  3. Rozmixujeme ručním mixérem, přilijeme smetanu, dochutíme solí a pepřem a ještě pár minut povaříme.
  4. Polévku podáváme posypanou opečenými dýňovými semínky, rozdrobeným feta sýrem, případně drceným chilli. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 275.06 kcal | Protein: 3.46 g | Sacharidy: 14.33 g | z toho cukr: 11.84 g | Tuk: 22.15 g | z toho nas. MK: 8.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3812-dynova-polevka-s-feta-syrem