Křehká a nadýchaná bábovka provoněná vanilkovým pudinkem a vanilkovým cukrem. Je jednoduchá na přípravu a v troubě bude už za 15 minut. Dozdobit můžete polevou z bílé nebo tmavé čokolády.
Ingredience (15 x porce)
Postup přípravy
Nejprve rozmixujeme cukry s vejci do pěny. Poté přidáme kefír a olej. Vše by mělo mít pokojovou teplotu.
V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a vanilkový pudink.
Přidáme ke žloutkové směsi a krátce rozmixujeme. Část (2/3) nalijeme do bábovkové formy. Do zbytku vmícháme čokoládový pudink a kakao.
Vléváme na těsto a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C asi 1 hodinu.
Krájíme až po vychladnutí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 273.83 kcal |
Protein: 5.33 g |
Sacharidy: 49.55 g |
z toho cukr: 27.93 g |
Tuk: 6.14 g |
z toho nas. MK: 1.14 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3811-dvoubarevna-babovka-s-kefirem-a-pudinky