Dvoubarevná bábovka s kefírem a pudinky

Křehká a nadýchaná bábovka provoněná vanilkovým pudinkem a vanilkovým cukrem. Je jednoduchá na přípravu a v troubě bude už za 15 minut. Dozdobit můžete polevou z bílé nebo tmavé čokolády.

Ingredience (15 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve rozmixujeme cukry s vejci do pěny. Poté přidáme kefír a olej. Vše by mělo mít pokojovou teplotu.
  2. V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a vanilkový pudink.
  3. Přidáme ke žloutkové směsi a krátce rozmixujeme. Část (2/3) nalijeme do bábovkové formy. Do zbytku vmícháme čokoládový pudink a kakao.
  4. Vléváme na těsto a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C asi 1 hodinu.
  5. Krájíme až po vychladnutí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 273.83 kcal | Protein: 5.33 g | Sacharidy: 49.55 g | z toho cukr: 27.93 g | Tuk: 6.14 g | z toho nas. MK: 1.14 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3811-dvoubarevna-babovka-s-kefirem-a-pudinky