Azu po tatarsku z vepřového masa

Velmi oblíbené retro jídlo, které se v originálním receptu připravuje z hovězího masa. Kdo nemá hovězí maso příliš v lásce, může připravit z masa jakéhokoliv. Pokrm je sladkokyselé chuti po použitých okurkách a kečupu.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme, nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme.
  2. V hrnci si rozehřejeme olej, zpěníme na něm na kousky nakrájenou cibuli.
  3. Do hrnce vložíme maso a ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou, přidáme bujón a pod poklicí dusíme do změknutí.
  4. Před dokončím přidáme kečup a na kousky nakrájené okurky. Můžeme přilít i trochu láku z okurek. Kdo má rád může dochutit trochou česneku.
  5. Můžeme podávat s rýží ale velmi oblíbenou přílohou jsou vařené těstoviny.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 376.82 kcal | Protein: 35.81 g | Sacharidy: 13.78 g | z toho cukr: 8.99 g | Tuk: 19.57 g | z toho nas. MK: 3.31 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3809-azu-po-tatarsku-z-veproveho-masa