Hovězí sekaná pečeně

Hovězí sekaná pečeně je klasickým jídlem, které se hodí pro rodinné večeře, ale i pro slavnostní příležitosti. Toto jídlo je ideální pro milovníky masa a jeho příprava není nijak složitá. V tomto receptu si ukážeme, jak připravit křupavou kůrku na povrchu a jak si uchovat šťavnatost a chuťový zážitek. Bude to perfektní jídlo pro jakoukoli příležitost a vaše rodina či hosté si ho jistě oblíbí.

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Rohlíky si nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout.
  2. Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem. Zpracujeme rukama.
  3. Dále přidáváme všechny ingredience – vejce, česnek, majoránku, kmín, sůl a pepř.
  4. Pokud máme směs řidší než bychom chtěli, přidáme strouhanku. Opět vše ručně promícháme tak, aby se ingredience krásně spojily.
  5. Nakonec utvoříme šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou.
  6. Troubu předehřejeme na 200°C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch.
  7. Snížíme teplotu na 150°C a asi 45 minut za občasného podlévání pečeme do křupava.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 460.84 kcal | Protein: 50.23 g | Sacharidy: 4.24 g | z toho cukr: 1.96 g | Tuk: 12.29 g | z toho nas. MK: 4.94 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3804-hovezi-sekana-pecene