Vajíčková pomazánka s mrkví

Vajíčková pomazánka s mrkví je odlehčenou variantou klasické pomazánky. Jednoduchá na přípravu a skvěle chutná dobře vychlazená na čerstvém pečivu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle do misky.
  2. Oloupaná vejce nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do misky.
  3. Vše osolíme, opepříme, vsypeme medvědí česnek.
  4. Přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku a majonézu.
  5. Promícháme a necháme v lednici vychladit. Podáváme s čerstvým pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 256.71 kcal | Protein: 6.40 g | Sacharidy: 3.59 g | z toho cukr: 2.52 g | Tuk: 23.49 g | z toho nas. MK: 4.38 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3803-vajickova-pomazanka-s-mrkvi