Vajíčková pomazánka s mrkví

Vajíčková pomazánka s mrkví je odlehčenou variantou klasické pomazánky. Jednoduchá na přípravu a skvěle chutná dobře vychlazená na čerstvém pečivu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle do misky.
  2. Oloupaná vejce nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do misky.
  3. Vše osolíme, opepříme, vsypeme medvědí česnek.
  4. Přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku a majonézu.
  5. Promícháme a necháme v lednici vychladit. Podáváme s čerstvým pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 250.99 kcal | Protein: 6.35 g | Sacharidy: 3.42 g | z toho cukr: 2.19 g | Tuk: 22.97 g | z toho nas. MK: 4.31 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3803-vajickova-pomazanka-s-mrkvi