Kuřecí maso na pórku se sýrovou omáčkou
Šťavnaté kousky kuřecího masa v jemné sýrové omáčce s chutí pórku.
Ingredience (3 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Kuřecí prsa opláchneme, nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme.
- V pánvi rozehřejeme olej a kuřecí kousky opečeme ze všech stran dozlatova.
- Přidáme očištěný a na kolečka nakrájený pórek. Chvíli restujeme, je lepší když pórek zůstane křupavý.
- Zalijeme smetanou, přidáme tavený sýr a necháme rozpustit. Pokud máme příliš husté, můžeme přilít mléko.
- Po rozpuštění sýra přidáme česnek, podle chuti dochutíme a můžeme podávat s oblíbenou přílohou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 779.27 kcal |
Protein: 43.08 g |
Sacharidy: 38.70 g |
z toho cukr: 13.94 g |
Tuk: 48.92 g |
z toho nas. MK: 24.22 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3802-kureci-maso-na-porku-se-syrovou-omackou