Kuřecí maso na pórku se sýrovou omáčkou

Šťavnaté kousky kuřecího masa v jemné sýrové omáčce s chutí pórku.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa opláchneme, nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a kuřecí kousky opečeme ze všech stran dozlatova.
  3. Přidáme očištěný a na kolečka nakrájený pórek. Chvíli restujeme, je lepší když pórek zůstane křupavý.
  4. Zalijeme smetanou, přidáme tavený sýr a necháme rozpustit. Pokud máme příliš husté, můžeme přilít mléko.
  5. Po rozpuštění sýra přidáme česnek, podle chuti dochutíme a můžeme podávat s oblíbenou přílohou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 779.27 kcal | Protein: 43.08 g | Sacharidy: 38.70 g | z toho cukr: 13.94 g | Tuk: 48.92 g | z toho nas. MK: 24.22 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3802-kureci-maso-na-porku-se-syrovou-omackou